SZERETNÉD VÁLTOZATOSABBÁ TENNI AZ ÉTRENDED?
Tojáskrém recept![]() hozzávalók 4 főre * 5 db tojás * 100 g szobahőmérsékletű vaj * 1 kk dijoni mustár * 2 ek tejföl * kevés só Elkészítés 1. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük és megpucoljuk. 2. Amikor a tojások langyosra (de nem hidegre!) hűlnek, a sárgájukat villával összetörjük és a puha vajjal habosra keverjük. 3. Hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt. Sóval ízesítjük. 4. Végül a tojásfehérjét apró kockákra vágva belekeverjük. |
Sült retekkrém recept ![]() Aki még nem evett retket sütve, gyorsan pótolja be. Ez a kenyérre kenhető finomság sült, zsenge hónapos retekből, friss sajtból, és egy kis balzsamecetből készül. Pirítóssal, bagettel a legfinomabb. Sült retekkrém recept Hozzávalók: 1 ek vaj, 1 közepes fej lila hagyma, 2 csokor zsenge, apró szemű rózsaszín retek, 150 g friss sajt vagy krémes állagú túró, só, tört színes bors, 2 ek málnás balzsamecet (vagy sima balzsamecet) Az aprított hagymát dinszteljük meg a vajon, majd szedjük rá a megmosott, szeletelt retket. Magas hőfokon folyamatos keverés mellett pirítsuk le a retket. Nem kell teljesen puhára párolni. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A sült retket tegyük egy aprítóba, majd adjuk hozzá a sajtot, és a balzsamecetet is. Turmixoljuk simára. |
||